Kolme vinkkiä menestyvään kirpputorimyyntiin urheiluseuran hyväksi

Halutessasi ansaita kirpputorimyynnillä urheiluseuran hyväksi ovat hyvät vinkit tarpeen. Kirpputorit ovat täynnä toinen toistaan houkuttelevampia pöytiä ja voikin tuntua haastavalta erottua joukosta ja saada oma myynti käyntiin. Tähän artikkeliin on koottu kolme vinkkiä, jotka auttavat sinua pistämään pystyyn menestyvän kirpputorimyynnin urheiluseuran hyväksi. Nappaa artikkelin vinkit talteen ja ryhdy tuumasta toimeen!

1. Siisti pöytä lisää myyntiä

Kirpputorikonkarit tietävät, että siisti pöytä lisää myyntiä. Kiinnitä siis myyntipöytäsi siisteyteen ja visuaalisuuteen aivan erityistä huomiota. Esimerkiksi Rönkön kirppiksellä on havahduttu siihen, etteivät tavarat oikein tahdo käydä kirpputorilla kaupaksi. Tähän voi olla monia syitä, mutta sotkuiset kirpputoripöydät ovat yksi syy, joka karkottaa monilla kirpputoreilla asiakkaita. Huolehdi siis siitä, että viet myyntiin ainoastaan ehjää ja siistiä tavaraa ja että asetat ne nätisti näytille. Pyri järjestämään pöydästä selkeä kokonaisuus, jossa esimerkiksi lastenvaatteet ovat koon mukaisissa pinoissa ja josta potentiaalinen ostaja löytää helposti etsimänsä. Vaatteiden silittäminen lisää mielikuvaa niiden siisteydestä ja saa koko pöydän näyttämään entistä siistimmältä.

2. Järkeä hinnoitteluun

Järkevä hinnoittelu on todella tärkeää, jos kirpputorilla haluaa saada jotakin kaupaksi. Juuri liian kalliista kirpputorihinnoista valitetaan usein. Käytetty tuote ei yleensä saa maksaa lähes samaa hintaa kuin uusi tuote kaupassa, joten hinnoittelussa on oltava myös hintatietoinen.

Merkitse hinnat selkeästi näkyviin, jotta potentiaaliset ostajat näkevät jo ensisilmäyksellä pöytäsi hintatason. Usein kannattaa myydä mieluummin hieman liian edulliseen kuin hieman liian kalliiseen hintaan, sillä kirpputoreilla käy paljon pienituloisia ihmisiä, joille tuotteiden hinta on erityisen tärkeä tekijä ostopäätöksen syntymisessä. Hinta-laatusuhteen on siis oltava kirpputorilla kunnossa!

3. Tuo agendasi esiin

Jos pidät kirpputoripöytää sillä ajatuksella, että lahjoitat sen tuotot paikalliselle urheiluseuralle, tuo ihmeessä pöydässäsi agendasi esiin. Kerro millä asialla olet ja mihin pöytäsi tuotot käytetään. Moni ostaja suosii tällaisia pöytiä, joiden tuotoilla tehdään jotakin hyvää ja joiden kohdalla he tietävät, mihin pöydän tuotot käytetään. Ehkäpä voisit kertoa ihan konkreettisesti mihin myyntituotot on tarkoitus käyttää. Konkreettinen tavoite, kuten vaikkapa se, että lahjoitat myyntipöytäsi tuotot paikallisen suunnistusseuran harjoitusvälineiden ostamiseen voi saada monen ostajan kukkaronnyörit heltymään tavallista helpommin.