Kuinka voin tukea urheiluseuraa kirpputoritoiminnalla?

Tähän artikkeliin on koottu vinkkejä, joiden avulla voit tukea urheiluseuraa kirpputoritoiminnalla. Samalla autat kierrätyksen kautta luontoa eli teet monin verroin hyvää!

Kierrätä hyväkuntoiset tuotteet kirpputoripöydässä

Hyväkuntoisille tuotteille on kirpputoreilla kysyntää ja ne kannattaa kierrättää esimerkiksi suositulla pöytäkirpputorilla. Jos haluat tukea kirpputoritoiminnalla urheiluseuraa, lahjoita tuotot suoraan seuralle. Vie myyntiin vain ehjiä ja hyväkuntoisia tuotteita – sellaisia, joita itsekin mielelläsi kirpputorin asiakkaana ostaisit. Reikäiset ja tahraiset vaatteet tai rikkinäiset lelut eivät anna kirpputoripöydästäsi hyvää kuvaa ja moni ostaja siirtyy suosiolla seuraavaan pöytään.

Tee kirpputoripöydästäsi mahdollisimman houkutteleva

Sen lisäksi, että kirpputorille kannattaa viedä myytäväksi vain hyväkuntoista ja ehjää tavaraa, kannattaa myyntipöydästä pyrkiä tekemään mahdollisimman visuaalinen ja houkutteleva. Pese ja silitä vaatteet ja aseta ne selkeästi esille. Usein esimerkiksi lastenvaatteet kannattaa lajitella koon mukaan ja merkitä selkeästi näkyville, mitä kokoa löytyy mistäkin pinosta tai korista. Erilaiset korit ja henkarit auttavat pitämään pöydän siistinä ja helpottavat potentiaalisten ostajien työtä.

Käy siistimässä pöytää säännöllisesti, ellei tällainen palvelu kuulu kirpputorin vakiopalveluihin. Moni ostaja nimittäin kiertää epäsiistit pöydät kaukaa, jolloin saatat menettää myyntimahdollisuuksia.

Jos lahjoitat kirpputoripöytäsi myyntituotot urheiluseuralle, kannattaa tästä mainita selkeästi omassa myyntipöydässä. Moni ostaa tuotteita tavallista mieluummin pöydistä, joiden tuotto menee hyvään tarkoitukseen. Myös kirpputori saattaa tällaisessa tapauksessa tarjota sinulle alennusta myyntipöydän vuokrasta.

Hinnoittele oikein

Tuotteiden hinnoitteluun kannattaa käyttää riittävästi aikaa. Tuotteita ei missään tapauksessa kannata ylihinnoitella, sillä silloin ne jäävät helposti myymättä. Mieti, mitä itse maksaisit mistäkin tuotteesta, jos sellaisen tarvitsisit ja ota huomioon myös tuotteen ikä tuotteen hintaa miettiessäsi. Merkitse hinnat selkeästi tuotteisiin kirpputorin ohjeistamalla tavalla ja kiinnitä hintalaput tuotteisiin riittävän tiukasti, jotta hinnat eivät myynnin aikana pääse irtoamaan. Kaikista kalleimpiin tuotteisiin kannattaa harkita hälyttimien kiinnittämistä, jos kirpputorilla on käytössä hälytinjärjestelmä. Osassa kirpputoreja tiettyjä tuotteita voi asettaa myytäväksi myös erilliseen vitriiniin.

Facebook-kirpputorit

Facebook- ja muut netissä toimivat kirpputorit ovat myös hyvä vaihtoehto. Niiden ansiosta säästät pöytäkirpputorin pöytämaksun, mutta tuotteiden kuljettelussa ja noutojen sopimisessa saattaa olla hieman enemmän vaivaa. Myös nettikirpputorilla myytyjen tuotteiden tuotot voi hyvin lahjoittaa urheiluseuralle.