Kuinka voin tukea suunnistusseuran toimintaa?

Suunnistusseuran toiminnan tukeminen voi olla antoisaa toimintaa, joka auttaa seurassa kaikenikäisiä seuran harrastajia. Tapoja tukea suunnistusseuran toimintaa on monia. Esittelemme tässä artikkelissa niistä muutaman.

1. Tue suunnistusseuran toimintaa kirpputoritoiminnan avulla

Yksi näppärä tapa tukea suunnistusseuran toimintaa on ylläpitää kirpputoripöytää, jonka tuotot lahjoitetaan suunnistusseuralle. Kysele läheisiltä pöytäkirpputoreilta, voisivatko ne tällaisessa tapauksessa antaa sinulle alennusta pöytävuokrista ja valitse sinulle parhaiten sopiva vaihtoehto. Kannattaa valita kirpputori, jossa käy paljon väkeä ja jossa kauppa käy, mutta jonka pöytämaksu ei ole valtavan korkea. Kannattaa myös mahdollisuuksien mukaan valita sellainen kirpputori, jonne sinulla on mahdollisimman lyhyt matka. Pöytää on nimittäin hyvä käydä välillä siistimässä, jotta se pysyisi houkuttelevan näköisenä koko myyntijakson ajan.

Voit myös kerätä yhteen myyntiringin, jonka kaikki jäsenet lahjoittavat tavaraa myyntipöytään. Ehkäpä voitte myös jakaa vastuun myyntipöydän järjestelystä, siten, että jokaisella on oma vuoro, jolloin hän käy kirpputorilla siistimässä pöydän. Näin pöydän pitäminen ei vie kohtuuttomasti aikaasi ja hyvää myytävää on mahdollista saada tavallista enemmän.

Kerro myyntipöydässäsi mahdollisimman selkeästi mihin pöydän tuotot on tarkoitus käyttää. Monet potentiaaliset ostajat heltyvät entistä helpommin tekemään ostoksia pöydästäsi tietäessään, että pöydän tuotot käytetään liikuntaharrastuksen tukemiseen.

2. Anna seuralle aikaasi

Myös aikaansa voi lahjoittaa. Monissa suunnistuseuroissa tarvitaan apua esimerkiksi erilaisten tapahtumien järjestämisessä tai nuorten suunnistajien huoltojoukoissa. Ehkäpä voit auttaa myös seuran myyjäisissä tai muissa tapahtumissa omien taitojesi ja kiinnostuksen kohteidesi pohjalta. Oman ajan lahjoittaminen auttaa seuraa monin tavoin. Samalla se antaa itselle hyvän mielen ja uusia kokemuksia.

3. Levitä sanaa

Myös sanan levittäminen seuran toiminnasta voi auttaa seuraa löytämään uusia harrastajia ja yhteistyökumppaneita. Sanaa voi levittää näppärästi

vaikkapa some-kanavilla. Jos olet innokas somettaja, laita some-kanavasi levittämään sanaa seuran toiminnasta. Esimerkiksi kuvat suunnistuskilpailusta tai kauniista maisemista kuntorastien varrelta voivat innostaa muitakin kokeilemaan suunnistusta tai tukemaan paikallisen suunnistusseuran toimintaa. Upeat julkaisut voivat myös innostaa nuoria liittymään seuraan, jossa on hyvä yhteishenki. Näin nuoret saavat kokea aivan uudenlaista yhteyttä luontoon ja todennäköisesti jakavat puolestaan itse hyviä harrastuksen kautta saamiaan kokemuksia somessa. Näin sana leviää aina vain laajemmalle ja tavoittaa aina vain enemmän potentiaalisia alan harrastajia ja tukijoita!